Oct 26, 2010

eyeball dibase 9w2HKG

25 oktober 2010 jam 9 malam mini eyeball diadakan di base kita.kita menjemput beberapa rakan yang berkelapangan hadir.antaranya 9w2AZE bapak presiden kelab radio amatur daerah kota setar,9m2DAN,9w2SBL,9w2TZU,9w2OSZ,9w2KMF dan9w2PCS dari lokalan perlis...

sambil minum2 menikmati juadah ringan kita berbual berkaitan dunia radio amatur dan aktibiti radio amatur khusus dinegeri kedah.banyak manfaat bertemu bagini...disamping menimba ilmu dapat pula mengeratkan hubungan silaturahim sesama rakan radio amatur.....majlis bubar sekitar 12 malam...73.

Oct 25, 2010

base antenna 9w2hkg



















pada 23 oktober 2010 kerja2 menaikan antena base kita dilakukan olih rakan2 ham lokalan alor setar dan pokok sena.diketuai pencipta menara kecil ini 9w2pcs...alhamdulillah semuanya berjalan lancar.






















Oct 16, 2010

9M2MZ






kunjungan pak long marzuki(9m2MZ) kebase pak aziz(9w2AZE) pagi khamis 14 oktober banyak manfaat.walaupun tak dirancang sejak awal.kunjungan pak long membuka peluang beberapa rakan ham menimba sedikit sebanyak ilmu mengenai antena dari beliau...
semoga satu bengkel antena yang proper dapat difikir2kan olih kelab radio amatur kota setar untuk ahli2 seluruhnya..tq pak long...73.

Oct 15, 2010

f23...




terima kasih rakan2 yang telah membantu menaikan antena dibase kita hari ini.semoga jasa baik anda akan terpahat dihati kita selama2nya..antara rakan2 yang hadir..9m2DAN,9w2KCS,9w2KMF,9w2SBL,9w2MNN,9w2HHT,9w2OSZ,9w2ZKG dan beberapa rakan lagi yang kita lupa callsign nya....maaf diatas kelalaian dan kelemahan kita...apa pun terima kasih daun keladi.....73.

Oct 10, 2010

my sifu

menatap gambar ini kita rasa lega.....9w2aze@pak aziz@my sifu ada lah personaliti yang banyak membantu aku mengenali dunia amateur radio...
nota2nya,klas rae anjuran ksarc pimpinan nya dan sembang2 belajar dengan nya melengkapkan aku dengan ilmu dibidang ini.walaupun masih banyak kekurangan.

Hari ini 10.10.10 beliau sekali lagi berjumpa doktor pakar di hospital sultanah bahiyah untuk menentukan temujanji seterusnya...apa yang akan dilakukan keatas beliau tak qsl lah aku....yang aku bolih contribute untuk pak aziz@my sifu ialah doa semoga segala2nya berjalan lancar insya allah....73.

Oct 8, 2010

eyeball hari jadi

selamat hari jadi rakan ku 9w2SBL.....semakin berumur semakin matang.itulah sunnah Allah.selamat berbahagia dunia dan akhirat.moga hari2 akan datang lebih baik dari hari ini....

ujian dan dugaan akan datang silih berganti...suka atau tidak, semua itu akan menjengah dalam pusingan hidup kita.

sebagai ingatan ukhwah antara kita beberapa rakan ham bereyeball malam tadi 7 okt 10 di pokok sena...hadir sama SHD,ZPS,KCS,HKG dan rakan SWAL ujang....happy birthday Own SBL...73.

Oct 7, 2010

tahniah tahniah tahniah



6 okt 10 tercatat satu lagi kenangan.anis dianugerah ijazah bachelor of engineering(hons) in networking systems UniKL.penganugerahan diadakan di dewan pelinary Pusat Konvensyen Antara Bangsa Putra Jaya.Penat lelah selama 4 tahun berhasil jugak akhirnya....tahniah dari abah dan semua keluarga 73.

Oct 2, 2010

eyeball hari raya









eyeball sempena hari raya aidil fitri anjuran kota star amateur radio club diadakan di old village homestay jalan tok kumbar malam ini 1 oktober 2010.ha ha....ramai rakan2 ham mendekati 50 station menghadirkan diri.namun bapak presiden kelab 9W2AZE tak dapat bersama atas keuzuran yang agak lama belum pulih.
73